Akcije

Prijavite se: Akcija podjele humanitarne pomoći u Bosanskom Šamcu

U utorak 24. 6. uz podršku organizacije Pomozi.ba iz Sarajeva, iz Tuzle se organizuje autobus za odlazak u Bosanski Šamac na jednodnevnu radnu akciju koja podrazumjeva i podjelu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu. Autobus polazi u 8:00 h ispred Gradske biblioteke u Tuzli. Svim volonterima je obezbjeđen ručak. Volonteri su dužni da se prijave najkasnije do ponedjeljka kako bi se kompletirao spisak. Za akciju se možete prijaviti na broj telefona: 061 605 359.

Kategorija:  Tagovi: 

Brčko: Traže se volonteri za istovar i distribuciju pomoći

Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta uputilo je poziv svim mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama da prijave svoje članove kao volontere za istovar i distribuciju humanitarne pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama i klizištima u Brčkom.

Šef Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama Anica Radić Savić obrazložila je da se pojavila potreba za ovakvom vrstom angažmana s obzirom na to da u distrikt stiže velika količina humanitarne pomoći.

Kategorija:  Tagovi: 

Prijavite se: Akcija čišćenja u Šamcu

Pozivaju se volonteri iz Sarajeva, na akciju čišćenja oštećenih stambenih objekata u Šamcu, u subotu, 21. juna, ispred UNITIC-a, u 5. 30 h. Vrijeme polaska je 6. 00 h, a povratka 20. 00 h. Planiran je jedan autobus tj. 50 ljudi. U slučaju većeg odziva, postoji mogućnost dodatnog transporta. Volonterima je obezbjeđena oprema (lopate, čizme, rukavice i maske), hrana i voda.

Kategorija:  Tagovi: 

Sanski most: paketi za bebe

Sos tim kraj punkta Karića most u Sanskom Mostu, pozivaju danas, 9. 6. posebno sve porodice i mame s manjom djecom, da dođu u periodu od 11 do 13:00 sati kako bi preuzele bogate pakete za bebe. I po pitanju garderobe i dalje imaju dovoljno za sve koji nisu uspjeli doći. Ukoliko neka sanska udruženja imaju potrebu za ovim vidom podrške, i oni su dobro došli. Garderobe ima za sve uzraste.

Kategorija:  Tagovi: 

Artangle – Balkans Culture Development: Pomoć za djecu iz poplavljenih područja

 art∡ngle – Balkans Culture Development organizuje akciju prikupljanja knjiga, kreativnog materijala, muzičkih instrumenata i didaktičkih igračaka. 


Pozivamo sve pojedince i organizacije koji su u mogućnosti pomoći da se ožive prostori u kojima djeca trenutno borave, kao i da im se omogući da kreativno ispune vrijeme po povratku svojim kućama, da se odazovu putem donacija sljedećeg:

Knjige (dječija i književnost za tinejdžere)

Slikovnice 

Kategorija:  Tagovi: 

Unsko sanski kanton: akcija prikupljanja novčanih sredstava

Omladinske organizacije sa područja Unsko-sanskog kantona u saradnji sa Radio Ključem pokreću akciju prikupljanja novčanih sredstava za izgradnju kuće porodici Bulut koji su ostali bez krova nad glavom.

Uplate unutar BiH se mogu izvršiti na žiro račun broj:
5556000013373981 – NOVA BANKA
Omladinski razvojni centar DEKAMERON
Sa naznakom/svrha uplate: Donacija za porodicu Bulut

Kategorija:  Tagovi: 

Humanitarni koncert "Yoga is music" u Tuzli

Humanitarni koncert Yoga is music održava se u cilju prikupljanja pomoći za žrtve nedavnih poplava u BiH, 14. juna, u 18 h, u Kući plamena mira, u Tuzli.  Koncert su organizirali Art of living, ISOCN prijatelja iz Sarajeva i Zagreba, te mnogobrojni volonteri okupljeni u Gerilce na terenu. Ulaz je besplatan, a donacije u vidu novca, hrane, higijene, potrepština za bebe poželjne.

Kategorija:  Tagovi: 

Prijavite se: Potrebni volonteri iz Banja Luke

U.G. Mozaik prijateljstva u subotu, 7. juna, organizuje odlazak volontera_ki u opštinu Odžak kako bi dali svoj doprinos i pomogli oko uklanjanja otpada koji je nastao nakon poplava. Svi zainteresovani mogu se javiti na brojeve: 051-922-224 ili 065-779-701. Polazak iz Banjaluke je u subotu u 6:00 h sa stare autobuske stanice. Svim volonterima_kama biće obezbijeđena hrana, zaštitna odjeća, rukavice i čizme. Svi zainteresovani za učešće u akciji moraju se javiti danas (petak 6. 6. 2014).

Kategorija:  Tagovi: 

Pomozite djeci sa posebnim potrebama, romskoj djeci i povratničkoj populaciji

Udruženje Forum građana Tuzle već 3. godinu kroz projekat Antidiskriminacijski program koji podržava Fond otvoreno društvo Sarajevo aktivno radi i sarađuje sa UG „Djeca sa posebnim potrebama“ Doboj, predsjednicom gđom. Živković Sanjom, koje ima sjedište i djeluje i radi u JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju, ul. Srpskih sokolova br.2. koju pohađaju i djeca sa posebnim potrebama, i djeca Romske populacije i djeca iz porodica koje su se vratile u Doboj, koji su u proteklim poplavama u ovom gradu pretrpjeli ogromne štete.

Kategorija:  Tagovi: 

Otvoreno pismo Bevandi: omogućite bescarinski uvoz humanitarne pomoći

Klikom na PETICIJA

Kategorija:  Tagovi: 

Pages